יסודי קשת תל אביב
זרם חינוכי:
ממלכתי
אני מאמין
בית הספר משרת את אוכלוסיית חסרי המעמד בתל - אביב יפו - מבקשי מקלט, פליטים ומהגרי עבודה - ופותח שעריו לילדיהם. בית הספר מאמין בחינוך לרב תרבותיות לכלל התלמידים והצוות, הכולל הכרה בריבוי ומגוון הקבוצות השונות בחברה, כמו גם בזכות קיומן של דעות, השקפות, צרכים ורצונות שונים. מתוך כך, שואף בית הספר להוות מסגרת חינוכית מעצימה ומעשירה, המעודדת יחסי הבנה וכבוד הדדיים בין קבוצות רוב ומיעוט בבית הספר ובחברה בכללותה.
חדר מורים
צוות בית הספר מגוון וכולל מורות ומורים מתרבותיות ושפות שונות דבר המהווה דוגמא לחיים בשותפות עבור הילדים.ות ומשמש כמודל חינוכי ומושא להזדהות עבור כל ילד וילדה. הצוות עבר השתלמות של מכון מרחבים שעסקה בבנייה של תכנית מערכתית לשילוב עובדי הוראה מרקעים מגוונים במערכת החינוך הממלכתית. בתוך כך, לקח צוות בית הספר חלק בהכשרה שנמשכה שלוש שנים במסגרת "חדר מורים לומד". מפגשי היוזמה עסקו בחקר הזהות האישית, גיוון והכללה, הוגנות, קידום רב גוניות, חיזוק הלכידות החברתית, העלאת המודעות לאחר ולמגוון הזהויות הקיימות בחברה הישראלית. בעקבות ההשתלמות נקבעו מרחבי הסכמה, נבנה לוח שנה בית ספרי ייחודי והועברו מערכי שיעור לתלמידים.ות בנושא. בנוסף חדר המורים מקיים סיורים בסביבת בית הספר על מנת להכיר את סביבת החיים הייחודית של הילדים.ות. כמו כן, באופן מובנה ומתוכנן מורות מארחות את הצוות אצלן בבית כדי לאפשר הכרות עם המורה ועם התרבות ממנה מגיעה, דבר אשר מקדם אקלים של מגוון, הכלה וקבלה בקרב הצוות המגוון.
תכניות חינוכיות
פל"א – פיתוח למידה אחרת. התכנית פותחה על ידי צוות בית הספר ונועדה לטפח ערכים חברתיים של קבלת השונה, פלורליזם ושוויון הזדמנויות. התכנית מוטמעת בכל שכבות הגיל ובכל אחת מקבלת דגש אחר. נושאים שבאים לידי ביטוי בגילאים השונים: סוגי משפחות, אקטיביזם חברתי, נשים פורצות דרך, גזענות ודיאלוג, הכרות עם דתות שונות ועוד. במסגרת התכנית נחגגים החגים המגוונים השייכים לדתות השונות בבית הספר, הילדים רוקדים את הריקודים האופייניים לתרבותם ושרים שירים. ההורים גם כן שותפים לכך ומגיעים לבית הספר בתלבושות הייחודיות להם. החיים בשותפות באמצעות מודעות רב לשונית - התכנית פותחה על ידי צוות בית הספר ומטרתה היא פיתוח מודעות רב לשונית כלפי שפות בחברה בכלל וכלפי השפות בסביבת התלמידים בפרט. מטרות נוספות עוסקות בחברה, שפה וערכים ועל פיהן התלמידים נחשפים לשפות שונות במרחב הכיתתי, במרחב הבית ספרי ובמרחב העירוני בשכונת מגוריהם תוך הבנת עקרונות החיים בשותפות. התכנית מלמדת את התלמידים להפגין סובלנות ופתיחות ביחס לדוברי שפות שונות - ילידים, מהגרים ובני קבוצות מיעוט, מתוך הבנה שהן נדרשות עבור חיים משותפים בחברה רב תרבותית בכלל, ובחברה הישראלית בפרט. חג החגים: אירוע שיא של חודשים נובמבר – דצמבר המוקדשים לדמוקרטיה ולמושגים של: הכרעת רוב, זכויות הילד, קיום שיח על פלורליזם, שונות ושוויון. נושא ה"אור" נבחר כמייצג מכנה משותף נשאף, המתקיים בכל התרבויות ודרכו מלמדים את מהות התרבויות השונות. אירוע "להדליק את האור"- חג כל החגים, מתקיים בסוף חודש דצמבר, סמוך לציון חג המולד הנוצרי, חג החנוכה והשנה האזרחית החדשה. המופע כולל קטעי ריקוד ושירה אותנטיים שמוצגים על ידי קבוצות תלמידים בהתאם לתרבות המקור שלהם - הודו, גאנה ומערב אפריקה, אריתריאה, פיליפינים ועוד. באירוע עליז וססגוני זה נוכחים גם הורי התלמידים.